Selecteer een pagina

Trotse moeder

Ik ben Claudia Bootsma, getrouwd en trotse moeder van 4 volwassen kinderen. Als ouder weet ik hoe belangrijk het is dat een kind lekker in zijn of haar vel zit. Ook weet ik dat dát niet altijd vanzelfsprekend is. De zorgen die daarbij komen kijken, de schaamte, het verdriet en de frustratie.

 

Waardoor komt het? 

Sinds 2011 ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk nadat ik de opleiding tot kindercoach en kindertherapeut had afgerond. Dit was mijn basis. Daarna heb ik nog vele opleidingen en cursussen gedaan om me te verdiepen. Vooral op lichaamsgericht werk omdat ik vanaf het begin voelde dat hier de sleutel ligt in het werk met de kinderen. Het is soms best lastig om te verwoorden wat er speelt voor een kind (en ook voor hun ouders). Hoe kan het dat een kind boos, bang, verdrietig, of onzeker is? Vaak weet het lijf de antwoorden die op een onbewust niveau verborgen liggen. Ik werk graag met kinderen en hun ouders.

Kind kunnen zijn

Kinderen zijn vaak nog zo puur en afhankelijk van een ouder. Ondanks dat ze erg sterk en weerbaar zijn, zijn ze ook kwetsbaar.

Het is mijn passie dat kinderen weer helemaal authentiek zichzelf kunnen en mogen zijn. Dat ze hun gevoelens kunnen uiten en kind kunnen zijn. Voor de ouders is er in mijn praktijk een actieve rol weggelegd. We gaan namelijk gezamenlijk aan de slag om te zorgen dat het kind weer opgetogen door het leven gaat.

Volgens mijn kinderen ben ik een nieuwsgierige, enthousiaste en geduldige vrouw die veel tijd neemt voor de ander en hier liefdevol en rustig in verbinding kan gaan met de ander. Kinderen voelen zich vaak snel thuis bij mij. Mijn grootste waarde is dat ik geduldig ben en goed kan luisteren. Het kind mag zichzelf zijn en van daaruit gaan we kijken wat nodig is om nog obstakels aan te pakken. Ik geloof in de eigen wijsheid van het kind.

Mijn hoofd en hart waren afgesloten 

Ik ben moeder van vier volwassen kinderen. Ook in ons gezin ging niet alles van een leien dakje. Het voelt heel naar als je kind niet lekker in z’n vel zit. Want je wordt daar zelf ook onrustig en onzeker van.

Soms zit je er vaak ook te boven op waardoor je bepaalde dingen niet goed ziet. Daarom kan het heel fijn zijn om iemand van buitenaf erbij te trekken en kan helpen in de begeleiding van het kind en de ouders. Dat is ook mijn persoonlijke ervaring. Dat het heel fijn is als iemand een stukje met je meeloopt en kan helpen in de begeleiding.

In ons gezin was de zorg en druk zo groot, waardoor ik gevoelsmatig heel erg hard moest werken en mijn gevoel afsloot. Het voelde alsof ik een steen in mijn keel had. Mijn hoofd en hart waren afgesloten. Het was nodig om het af te sluiten. Ook mijn man trok het niet, die raakte overspannen. De situatie kon zo echt niet doorgaan.

De grote vraag die speelde… hoe kan ik mijn kind bereiken.

Na de begeleiding voelde ik weer de ruimte om compleet moeder te zijn. Het was schipperen met alle kinderen erbij. Ik trok het niet. En toen het wel weer ging… wat een opluchting. Je kunt weer blij zijn, aandacht voor jezelf en aan de rest van het gezin. Er was weer meer blijdschap in huis.

En voor ons kind… om het gevoel te hebben er weer helemaal te mogen zijn, is goud waard. Het was een heel ander kind. Als daar je hart niet van opleeft.

En dit, is wat ik elk gezin gun.

Wil je graag meer weten of contact opnemen?

Dat kan via info@praktijkclaudia.com. Geheel vrijblijvend.

Erg blij dat ik deze sleutel vond die deuren opent in het werken met kinderen

Tegenwoordig ervaren veel kinderen stress en spanning. Met behulp van lichaamsgerichte oefeningen kan ik helpen om het lijf tot rust te krijgen waardoor het weer kan gaan stromen. Ouders zijn bij de sessie en krijgen de oefeningen mee naar huis. De meeste kinderen die ik begeleid zijn gevoelige kinderen die vaak moeite hebben met alle prikkels die ze dagelijks opdoen.

Ik werk voornamelijk met reflex-integratie en met de methode van Carla van Wensen: ‘Kind in evenwicht’. Met behulp van de methode Kind in Evenwicht (KIE) toont het lichaam waar de fysieke- en emotionele spanningen zitten. Soms weet het kind niet waar de opgebouwde spanning vandaan komt. Emoties kunnen ver oplopen waardoor het kind blokkeert, buikpijn of hoofdpijn krijgt. KIE kan een oplossing zijn als het kind zich alleen nog maar kan uiten in woede, verdriet of clownesk gedrag.

Nog wat meer over mij

Op avontuur

In 1989 is mijn oudste zoon geboren en zijn we met hem verhuisd naar Engeland. Hier hebben we 6 jaar gewoond en zijn onze twee dochters geboren. Met zijn vijven zijn we in 1995 verhuisd naar de tropen op Brunei. Daar hebben we met veel plezier 5 jaar gewoond en heb ik als moeder allerlei vrijwilligerswerk gedaan. De ervaring van een kleine gemeenschap waar alles draait om er met elkaar iets van te maken heeft meegedragen in een prachtige ervaring voor ons als gezin. We hebben ook veel van de wereld mogen zien. In 2000 zijn we teruggekeerd toen onze oudste 11 jaar was. Voor mij was het vanaf het begin duidelijk dat onze kinderen niet op een kostschool hoorden. In Nederland hebben we nog onze jongste dochter gekregen.

En nu…

Nu wonen we alweer 22 jaar in een klein dorpje in Friesland waar we genieten van de rust en ruimte en ook weer van de kleine gemeenschap.

Na 10 jaar mijn praktijk aan huis gehad te hebben heb ik dit jaar besloten om te verhuizen naar een andere locatie. Samen met mijn collega huren we een mooie ruimte in Oudeschoot. Mijn werkdagen zijn nu woensdag en donderdag. 

Ik ben nog steeds bezig met mijn ontwikkeling en volg verschillende opleidingen. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te sporten, wandelen, yoga en tuinieren.

'We zijn naar Claudia verwezen door school en de huisarts, om iets te kunnen doen aan de faalangst en heimwee van mijn dochter. Hoe Claudia het doet kan ik niet goed uitleggen, maar mijn dochter heeft nu niet meer elke dag buikpijn, maakt de toetsen op school zonder in paniek te raken en heeft zelfs een paar keer gelogeerd zonder huilen en overgeven! De aanpak van Claudia is professioneel, rustig en met oog voor alle factoren.'

 

Senna

"Wij zijn bij Claudia geweest voor onze kinderen. Ze hadden concentratieproblemen en erg veel onrust. Onze zoon is met 35 weken geboren na ziek worden van mij in de zwangerschap. Hij had duidelijk last hiervan. Ook hebben wij een pleegdochter die ook veel problematiek had omtrent haar verleden. Wij kwamen via onze schoonzus bij Claudia die al goede resultaten had bij haar kind. Ze is super lief en geduldig neemt alle tijd en zelfs de ouders worden niet vergeten. Ze heeft primaire reflex integratie toegepast op de kinderen. Dit heeft ons zo geholpen en de kinderen doen het nu zo goed. Bedankt Claudia, dat je dit mooi werk maar lang mag doen."

Casper en Denise

"We zijn erg blij dat we de stap naar Claudia hebben gezet met onze 11 jarige dochter.
Onze dochter is een meid die veel in haar hoofd bezig is en goed dingen en gevoel kan omschrijven en uitleggen. Bij Claudia hebben we geleerd juist door bezig te zijn en door bepaalde oefeningen toe te passen gemakkelijker de ontspanning te vinden op spannende momenten. Ook erg leuk zijn de spellen waarbij je met elkaar in gesprek komt over zaken die normaal minder snel aan bod komen. Onze dochter heeft beter inzicht gekregen in wat haar gevoeligheid voor haar betekend en kan hierdoor gevolgen ervan gemakkelijker accepteren. Daarnaast heeft ze beter inzicht gekregen in wat haar talenten zijn. Kortom ze staat steviger in haar schoenen, mooie handvaten voor nu en in de toekomst."

Denise

"Ik kan je vertellen dat het heel goed met Jordy gaat, natuurlijk met zijn ups en downs maar die mogen er ook zijn. Hij kan beter met moeilijke situaties omgaan, blijft rustiger en schiet niet meteen in de aanval of in een driftbui! Hij is na de vakantie weer op voetbal gegaan en hij heeft daar veel plezier in. Ennuh o, ja het contact met zijn broer gaat ook heel goed."

Jordy

"Vanaf het eerste moment liet onze zoon, Frits, Claudia toe en wist ik dat het goed was, ook wij als ouders voelden ons begrepen, mijn gevoel over de gesloten deuren die ik had ervaren klopte met de uitleg over reflexintegratie. Wat hebben wij ons kleine ventje zien groeien, zowel lichamelijk, sociaal en emotioneel. Langzaam gingen de deuren open in zijn lijf en hoofd. Het grootste compliment wat wij kregen was toen er iemand die hem een jaar niet had gezien tegen ons zei: Jeetje wat is Frits veranderd hij is veel opener geworden! Ook als ouders zijn wij gegroeid, een stukje bewustwording over jezelf en over je denken en handelen. Wij als ouders gunnen ieder kind die het soms een beetje moeilijk heeft een Juf Claudia! Deze titel heeft ze gekregen van Frits."

Frits

Pin It on Pinterest