Selecteer een pagina

Frustratie, boosheid of slapeloosheid bij je kind

Mijn passie is om kinderen en hun ouders (verzorgers) te mogen begeleiden op hun weg naar verbinding. Verbinding met zichzelf en met de ouder. Wat maakt dat er even geen geluk wordt gevoeld, dat je kind bang of verdrietig is, boze buien heeft of onzekerheid voelt. Soms zijn woorden moeilijk te vinden en kan ik gaan werken met het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

 

Moeite om blij te zijn

Herken je bijvoorbeeld een kind wat boos uit school komt. Die zich op school heeft in kunnen houden maar thuis ontploft en geen idee heeft hoe dit komt. Of het kind wat zo moeilijk in slaap valt ’s avonds omdat zijn of haar hoofd nog zo vol voelt. Het kind wat moeite heeft om vrienden te maken en niet goed weet hoe je dat doet. Of kinderen die zo verdrietig zijn om dat hun opa/oma/oom/ tante/huisdier enz is overleden. Ik loop graag een stukje mee in de ontwikkeling van jullie kind en heb daar ook zeker de ouders (verzorgers) bij nodig. Samen gaan we kijken naar wat er in de weg zit om helemaal jezelf te kunnen zijn.

De luikjes gingen weer 1 voor 1 open

Ik werk veel met het zelfherstellende vermogen van het lijf en kan bijdragen aan het leren ontspannen van alle opgedane stress. Ik doe dit voornamelijk met reflex integratie maar ook met andere methodes. Soms gaat een kind “op slot” en kan het niet verwoorden wat het voelt en hoe daar mee om te gaan. Het is ook enorm moeilijk om uit te leggen waarom iets gebeurt bij hun. Voor ons als volwassenen kan dat al lastig zijn. Daarbij zijn kinderen vaak verlengstukken van ons zelf en reageren ze op hoe wij ons voelen. Mocht dat aan de orde zijn dan werk ik het liefst eerst met de ouders.

Tijdens ons intakegesprek stel ik vaak diepe vragen die gaan over het geboorteproces en over het gevoel van de ouders wat het bij hun doet dat het met hun kind even niet lekker loopt. Ik bied een luisterend oor en voel mee met wat er speelt. Het is niet mijn bedoeling om te oordelen. Ouders doen vaak hun uiterste best en kunnen met een paar tips alweer op weg geholpen worden. Omdat ik veel werk met lichaamsgericht werken is juist het niet hoeven praten over hun “probleem” een uitkomst voor veel kinderen. Een moeder vertelde mij dat haar zoon veel luikjes in zijn hoofd dicht had en zij geen idee had hoe ze die kon openen. Na het werken met zijn lijf kwam er meer ontspanning en gingen de luikjes een voor een weer open.

Elk kind is verschillend en elk kind is een puzzel voor mij. Ik vind het een mooie uitdaging om hiermee aan de slag te kunnen gaan, samen met de ouders. Daarbij ga ik ook vaak terug naar het geboorteproces om te kijken of hier nog een ervaring of herinnering zit die maakt dat het lijf op slot gaat en deurtjes moeilijk open te krijgen zijn. Tijdens de behandeling van uw kind bent u als ouders zeker nodig en vaak het vertaal kanaal van uw kind.

Vaak is na een aantal sessies al verbetering te zien. Bijvoorbeeld dat uw kind beter slaapt, zich meer kan ontspannen of boze buien die verminderen. Het inzicht dat u krijgt tijdens de sessies kan ook al helpend zijn in het proces.

Een blij en gelukkig kind

Wil je maar al te graag dat jouw kind blij en gelukkig is èn dat je zelf ook beter weet hoe je kan omgaan met de problemen die er zijn? Neem gerust contact op.

Schaamte, verdriet en frustratie

Ik weet uit ervaring hoe het is als het niet goed gaat met een kind. De zorgen die daarbij komen kijken, de schaamte, het verdriet en de frustratie.

Eén van mijn kinderen had een zeer pittige pubertijd. We deden als ouders alles wat we konden. Ik wilde niets liever dan dat het goed zou gaan met mijn kind, deed alles wat in mijn macht lag, maar het leek niet genoeg. Ondanks al mijn liefde leek mijn kind steeds verder van me af te drijven.

Na die roerige tijden, zo’n vijftien jaar geleden, ben ik me gaan verdiepen in de ontwikkeling van kinderen. Ik werkte al jaren met kleine kinderen en gehandicapten, maar wilde meer inzicht in processen. Ik wilde jonge kinderen kunnen helpen. Kinderen zijn vaak nog zo puur en afhankelijk van een ouder. Ondanks dat ze erg sterk en weerbaar zijn, zijn ze ook kwetsbaar. Het is mijn passie dat kinderen weer helemaal authentiek zichzelf kunnen en mogen zijn. Dat ze hun gevoelens kunnen uiten en kind kunnen zijn.

Voor de ouders is er in mijn praktijk een actieve rol weggelegd. We gaan namelijk gezamenlijk aan de slag om te zorgen dat het kind weer opgetogen door het leven gaat.

Mijn grootste waarde is dat ik geduldig ben, goed kan luisteren en vooral veel aanvoel. Kinderen voelen zich snel thuis bij mij. Een kind mag bij mij helemaal zichzelf zijn en van daaruit gaan we kijken wat nodig is om obstakels aan te pakken. Ik geloof in de eigen wijsheid van het kind.

'We zijn naar Claudia verwezen door school en de huisarts, om iets te kunnen doen aan de faalangst en heimwee van mijn dochter. Hoe Claudia het doet kan ik niet goed uitleggen, maar mijn dochter heeft nu niet meer elke dag buikpijn, maakt de toetsen op school zonder in paniek te raken en heeft zelfs een paar keer gelogeerd zonder huilen en overgeven! De aanpak van Claudia is professioneel, rustig en met oog voor alle factoren.'

 

Senna

"Wij zijn bij Claudia geweest voor onze kinderen. Ze hadden concentratieproblemen en erg veel onrust. Onze zoon is met 35 weken geboren na ziek worden van mij in de zwangerschap. Hij had duidelijk last hiervan. Ook hebben wij een pleegdochter die ook veel problematiek had omtrent haar verleden. Wij kwamen via onze schoonzus bij Claudia die al goede resultaten had bij haar kind. Ze is super lief en geduldig neemt alle tijd en zelfs de ouders worden niet vergeten. Ze heeft primaire reflex integratie toegepast op de kinderen. Dit heeft ons zo geholpen en de kinderen doen het nu zo goed. Bedankt Claudia, dat je dit mooi werk maar lang mag doen."

Casper en Denise

"We zijn erg blij dat we de stap naar Claudia hebben gezet met onze 11 jarige dochter.
Onze dochter is een meid die veel in haar hoofd bezig is en goed dingen en gevoel kan omschrijven en uitleggen. Bij Claudia hebben we geleerd juist door bezig te zijn en door bepaalde oefeningen toe te passen gemakkelijker de ontspanning te vinden op spannende momenten. Ook erg leuk zijn de spellen waarbij je met elkaar in gesprek komt over zaken die normaal minder snel aan bod komen. Onze dochter heeft beter inzicht gekregen in wat haar gevoeligheid voor haar betekend en kan hierdoor gevolgen ervan gemakkelijker accepteren. Daarnaast heeft ze beter inzicht gekregen in wat haar talenten zijn. Kortom ze staat steviger in haar schoenen, mooie handvaten voor nu en in de toekomst."

Denise

"Ik kan je vertellen dat het heel goed met Jordy gaat, natuurlijk met zijn ups en downs maar die mogen er ook zijn. Hij kan beter met moeilijke situaties omgaan, blijft rustiger en schiet niet meteen in de aanval of in een driftbui! Hij is na de vakantie weer op voetbal gegaan en hij heeft daar veel plezier in. Ennuh o, ja het contact met zijn broer gaat ook heel goed."

Jordy

"Vanaf het eerste moment liet onze zoon, Frits, Claudia toe en wist ik dat het goed was, ook wij als ouders voelden ons begrepen, mijn gevoel over de gesloten deuren die ik had ervaren klopte met de uitleg over reflexintegratie. Wat hebben wij ons kleine ventje zien groeien, zowel lichamelijk, sociaal en emotioneel. Langzaam gingen de deuren open in zijn lijf en hoofd. Het grootste compliment wat wij kregen was toen er iemand die hem een jaar niet had gezien tegen ons zei: Jeetje wat is Frits veranderd hij is veel opener geworden! Ook als ouders zijn wij gegroeid, een stukje bewustwording over jezelf en over je denken en handelen. Wij als ouders gunnen ieder kind die het soms een beetje moeilijk heeft een Juf Claudia! Deze titel heeft ze gekregen van Frits."

Frits

Pin It on Pinterest